O nama

Zenko – Zenička konfekcija odjeće

Zenko d.o.o. je porodična firma u vlasništvu osnivača Čančar Fahrudina, osnovana vlastitim kapitalom 28.02.1996.g. Osnovna djelatnost preduzeća je proizvodnja radne odjeće. U djelatnost preduzeća ulazi i trgovina modnom i radnom odjećom, obućom, te ostalom HTZ opremom.

Neprestanim ulaganjem u infrastukturu i tehnologiju ZENKO d.o.o. Zenica je do danas izraslo u jednog od vodećih i najkvalitetnijih proizvođača radne odjeće na području Bosne i Hercegovine. Sjedište i proizvodni pogoni ZENKO od samog početka se nalaze u Bosni i Heregovini, 72000 Zenica, ul. Lukovo polje 40. Udaljeni smo 78 km (60 minuta vožnje automobilom autoputem) od aerodroma u glavnom gradu Sarajevu.

Zaposlenih

Klijenata širom svijeta

Odjevnih predmeta godišnja proizvodnja
Zenko - Proizvedeno u BiH

Orijentisani smo da stalnim ulaganjem u infrastrukturu, tehnologiju i ljudstvo unaprijedimo kvalitet svojih proizvoda, odnos s kupcima i dobavljačima, kao i da uvodimo inovacije u svoj rad i kreiranje novih proizvoda, kako bi na kraju postigli naš krajnji cilj – zadovoljstvo našeg kupca.

Kvaliteta firme Zenko potvrđuje certifikacija za sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001: 2015 i sistemom upravljanja okolišom ISO 14001:2015 i auditirani smo po Kodeksu ponašanja i nalazimo se na BSCI platformi. Na tržištu Bosne i Hercegovine ZENKO je zastupljen kao jedan od vodećih proizvođača radne odjeće i uniformi za policijske, vojne i druge ustanove koje nose uniformisanu odjeću.

Preduzeće je smješteno na vlastitom zemljišnom posjedu u poslovnim objektima u sklopu kojih se nalaze uredi, proizvodni pogoni, skladišta i ostali pomoćni objekti. Preduzeće ima 90 zaposlenih radnika koji su većinom tekstilne struke (šivači, krojači, pomoćni radnici u proizvodnji) sa višegodišnjim iskustvom u tekstilnoj industriji.

Proizvodni pogoni su opremljeni najsavremenijim tekstilnim mašinama i opremom neophodnim za šivanje najzahtjevnijih odjevnih predmeta, počevši od dizajna odjevnog predmeta do isporuke vlastitim transportnim sredstvima na adresu kupca.

{

Stalnim inovacijama u svom radu nastojimo kreirati kvalitetnije proizvode za naše kupce.

Zenko d.o.o. je orijentisana na osvajanje tržišta radne odjeće Evropske unije, gdje svojim kvalitetom i referencama pokazuje da može zadovoljiti sve kriterije evropskih standarda. 

Certifikati za izvanrednu kvalitetu

Certifikat -  EN 20471 EN 343
Certifikat - Amfori Code of Conduct

Dugogodišnja tradicija od 1996 godine

U razgovoru s našim stručnim timom, podijelite s nama vaše zahtjeve i želje u pogledu dizajna, funkcionalnosti i kvaliteta odjeće koja će predstavljati vašu firmu.
Z

Obučeni kadrovi

Z

Zadovoljan kupac

Z

ISO certifikati

Z

Vlastita infrastruktura

Z

Nove tehnologije

Z

Kvalitet proizvoda

Z

Privatno vlasništvo

Z

Vrhunski dizajn

Zenko d.o.o. Zenica

Lukovo polje br. 40
72 000 Zenica
Bosna i Hercegovina

+387 32 203 060
Radna odjeća
HACCP uniforme

Medicinski program uniformi

Policijske službene uniforme

Radna odjela

Radne jakne i prsluci

Softshell/Fleece program

Ugostiteljski program uniformi

Zaštitna oprema

Certifikati

Amfori Code of Conduct

ISO 9001:2015

ISO 14001:2015

Specijalna odjeća

EN 20471 – Visoko vidljiva radna odjeća

EN 343 – Odjeća za zaštitu od lošeg vremena