O nama

Zenko d.o.o.

1028je porodična firma u vlasništvu osnivača Čančar Fahrudina, osnovana vlastitim kapitalom 28.02.1996.g. Osnovna djelatnost preduzeća je proizvodnja radne odjeće. U djelatnost preduzeća ulazi i trgovina modnom i radnom odjećom, obućom, te ostalom HTZ opremom.

Neprestanim ulaganjem u infrastukturu i tehnologiju ZENKO d.o.o. Zenica je do danas izraslo u jednog od vodećih i najkvalitetnijih proizvođača radne odjeće na području Bosne i Hercegovine. Sjedište i proizvodni pogoni ZENKO od samog početka se nalaze u Bosni i Heregovini, 72000 Zenica, ul. Lukovo polje 40. Udaljeni smo 78 km (60 minuta vožnje automobilom autoputem) od aerodroma u glavnom gradu Sarajevu.

Preduzeće je smješteno na vlastitom zemljišnom posjedu u poslovnim objektima u sklopu kojih se nalaze uredi, proizvodni pogoni, skladišta i ostali pomoćni objekti. Preduzeće ima cca 90 zaposlenih radnika koji su većinom tekstilne struke (šivači, krojači, pomoćni radnici u proizvodnji) sa višegodišnjim iskustvom u tekstilnoj industriji. Proizvodni pogoni su opremljeni najsavremenijim tekstilnim mašinama i opremom neophodnim za šivanje najzahtjevnijih odjevnih predmeta, počevši od dizajna odjevnog predmeta do isporuke vlastitim transportnim sredstvima na adresu kupca.

proizvedeno u bihFirma ZENKO d.o.o. Zenica je orijentisana da stalnim ulaganjem u infrastrukturu, tehnologiju i ljudstvo unaprijedi kvalitet svojih proizvoda, odnos s kupcima i dobavljačima, kao i da uvodi inovacije u svoj rad i kreiranje novih proizvoda, kako bi na kraju postigli naš krajnji cilj – zadovoljstvo našeg kupca. Kvaliteta firme Zenko potvrđuje certifikacija za sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001: 2008 i auditirani smo po Kodeksu ponašanja i nalazimo se na BSCI platformi.

Prodaja ZENKO je orijentisana na osvajanje tržišta radne odjeće Evropske unije, gdje svojim kvalitetom i referencama možemo zadovoljni zahtjevnog evropskog kupca. Na tržištu Bosne i Hercegovine ZENKO je zastupljen kao jedan od vodećih proizvođača radne odjeće i uniformi za policijske, vojne i druge ustanove koje nose uniformisanu odjeću.

Naš tim

Fahrudin Čančar
Osnivač

Amela Redžić
Direktor