Filozofija

Misija i cilj

Osnovni misija i cilj firme ZENKO jeste da ponudi i izradi jedinstvenu radnu odjeću za svoje kupce koristeći najkvalitetnije materijale. Tehnički i tehnološki smo osposobljeni da obućemo i opremimo sve one firme i institucije koje imaju potrebu za radnom odjećom i obućom. Nudimo Vam veliki raspon različitih modela radne odjeće, tkanina i boja.

U razgovoru s našim stručnim timom, podijelite s nama vaše zahtjeve i želje u pogledu dizajna, funkcionalnosti i kvaliteta odjeće koja će predstavljati vašu firmu. U ZENKI su posebne želje i zahtjevi uvijek dobrodošli. ZENKO je uvijek na rapolaganju svojim kupcima u pogledu redizajniranja postojećeg dizajna radne odjeće, kao i uzimanja mjera za svakog zaposlenika posebno ukoliko je to potrebno.

Razvoj

Firma ZENKO je orijentisana da stalnim ulaganjem u obrazovanje svojih zaposlenika i ulaganjem u nove tehnologije unaprijedi svoj kvalitet.
Ulaganjem u dobivanje novih certifikata, pored postojećih, ZENKO nastoji podići svoj kvalitet na viši nivo.

Prodaja Zenko je orijentisana na osvajanje tržišta radne odjeće Evropske unije, gdje svojim kvalitetom i referencama možemo zadovoljiti zahtjevnog evropskog kupca. Na tržištu Bosne i Hercegovine ZENKO je zastupljen kao jedan od vodećih proizvođača radne odjeće i uniformi za policijske, vojne i druge ustanove koje nose uniformisanu odjeću dugi niz godina.

ZENKO u proizvodnji koristi materijale i repromaterijale najveće kvalitete. Kroz rubriku Korišteni materijali možete vidjeti da smo kupci nekih od najkvalitetnijih proizvođača tekstila i repromaterijala. Proizvodnja ZENKO je orijentisana da što više koristi tkanine koje sadrže u sebi prirodno vlakno eukaliptusovog drveta – TENCEL.